Column: Terug en vooruit...

Terug en vooruit… 

Na een raadsperiode  van 4 jaar is het tijd om de balans op te maken. En zoals u dat van ons gewend bent, doen wij dat op een eerlijk en correcte wijze.

De eerste twee jaar hebben we vanuit de oppositie steeds het belang van onze inwoners bovenaan gezet. Dat betekent dat goede voorstellen te allen tijde zijn gesteund, ieder voorstel kritisch gewikt en gewogen en besproken met inwoners en onze leden.

Helaas hebben wij bepaalde besluiten niet kunnen voorkomen. De gigantisch Ozb verhoging van ruim 50%, is zo'n voorbeeld. Ondanks onze doorgerekende tegenbegroting, waarin wij andere keuzes maakten, konden wij hiervoor geen meerderheid vinden.

Ook wij waren teleurgesteld toen de ambtenaren met het gemeenteloket naar Bemmel verhuisden. Wij hebben er altijd voor gepleit om de publieksfunctie in de grootste kern te laten. Wel hebben wij een grote automarkt en de aanleg van de trolley kunnen voorkomen. Beiden, in onze ogen, ongewenste ontwikkelingen.

De revitalisering van de Zilverkamp, Lootakkers en het open houden van de dijken voor alle verkeer zijn wat ons betreft echte speerpunten voor de volgende raadsperiode.

Met uw steun en inbreng willen wij in de periode 2014-2018 bouwen aan onze mooie gemeente. 


Doe mee kies LIJST 2
 

Lokaal Belang Lingewaard: Actief, Betrokken en Correct

René Derksen
René Derksen (2)

© Leijser.nu