De Raad debatteert

Het college kwam er even niet aan de pas. Zoveel werd duidelijk bij de behandeling van het coalitieprogramma in de raadsvergadering.  

Het programma ‘Vrijlaten in Vertrouwen’ is door de vier coalitiepartijen gezamenlijk vastgesteld, een programma waar het college de komende vier jaar mee aan de slag gaat. Dus niet het college was aan zet, maar de gemeenteraad. Zij stelt immers de kaders, dus het debat hoorde aan de fracties.

Dat het dualisme op deze manier moet worden ingevuld was voor een aantal raadsleden wel even wennen. Partijen die toch hengelden naar antwoorden van het college werden door de coalitiepartijen en de voorzitter van de raad consequent teruggefloten. Het werd een constructief en goed debat, waarin Lokaal Belang Lingewaard nogmaals kon benadrukken trots te zijn op dit coalitieprogramma en de komende jaren vol vertrouwen tegemoet te zien.

Ook voor niet raadsleden is hengelen niet aan de orde. Sinds twee jaar blijkt het verboden om in de vijvers van de kernen een hengel uit te gooien. Voor vele jonge en oudere vissers een groot gemis. Lokaal Belang heeft hier vragen over gesteld. De antwoorden zijn voor ons aanleiding om de verantwoordelijke wethouder te verzoeken de oude ( gedoog) situatie in elk geval tussen 06.00 en 21.00 te herstellen. Met het mooie weer en de vakantie in het vooruitzicht liever vandaag dan morgen. 


Lokaal Belang Lingewaard
Actief, Betrokken en Correct

© Leijser.nu