Column: Bewoners Sancta Maria..


Zoals te verwachten werd het een druk bezochte raadsvergadering donderdag 5 februari. Een belangrijk voorbereidingsbesluit over de toekomst van het Stadhues te Huissen moest worden genomen. 

Lokaal Belang Lingewaard heeft zich in de afgelopen jaren sterk gemaakt voor een multifunctioneel centrum in dit markante gebouw. Altijd in combinatie met wonen en zorg.

De voorliggende vraag: gaat de raad akkoord om de vorming van het sociaal-cultureel centrum op te schorten en tijdelijk de huidige bewoners van Sancta Maria op te vangen? Er is nu een creatieve oplossing om, tijdens de sloop en nieuwbouw van het huidige verzorgingshuis, 50 ouderen te huisvesten in het Stadhues. Vijftig woningen worden zo gebouwd, dat deze daarna eenvoudig om te toveren zijn tot volwaardige appartementen. Tevens wordt het gewenste sociaal-cultureel centrum direct meegenomen in deze bouwplannen.

De presentatie van de architect enige weken geleden liet het eindresultaat zien. Een gebouw waar Huissen trots op kan zijn, gehele renovatie van de gevels naast nieuwbouw met uitstraling van het oude klooster. Een sociaal-cultureel centrum op de benedenverdieping van het oude gedeelte en 24 appartementen.

Aanvullend heeft Lokaal Belang Lingewaard de wethouder voorgelegd of een deel van de eerste verdieping toegevoegd kan worden ter uitbreiding van het Sociaal Cultureel Centrum. De wethouder heeft toegezegd dit in het onderzoek mee te nemen.

De architect en plannenmakers kunnen aan de slag en in mei besluit de raad hoe het ‘oude klooster’ na de inwoning van Sancta Maria eruit komt te zien. Wij zijn blij met deze belangrijke stap.


Lokaal Belang Lingewaard
Actief, Betrokken en Correct

(Raadspagina Gemeentenieuws 10-2-15)

© Leijser.nu