Column: 'Bouwen en opbouwen..'


In de aanloop naar de raadsvergadering bleek dat het collegevoorstel over het besluit rond Providentia in Gendt niet tijdig aan de raad kon worden gezonden. 

Ondanks het feit dat Lokaal Belang Lingewaard snel met Providentia aan de slag wil, vraagt besluitvorming een zorgvuldige procedure met een goede voorbereiding. De extra raadsvergadering op 20 februari over dit onderwerp is dan ook geheel rechtvaardig.

Tijdens de raadsvergadering ontving dhr Henry Peren (PvdA) namens de gehele raad uit handen van Margareth Bouwmeister (LBL) een klein presentje. Dit als dank voor zijn rol als plaatsvervangend raadsvoorzitter in de afgelopen vier jaar.

In aanloop naar de raadsvergadering heeft LBL een spoeddebat aangevraagd over de voortgang van het Stadhues te Huissen. Dit debat werd afgekeurd. Wij hebben alsnog onze vraag in de vragenronde gesteld. Dit naar aanleiding van enkele recent ontvangen berichten waarin vooral het stadhuescomité grote zorgen uitgesproken heeft over het tijdspad, de gebruikers en de voortgang. De aankomende weken zullen wij het proces volgen en indien nodig de volgende raadsvergadering hierop terug komen.


In de Weverstraat te Huissen ligt al jaren een bouwplan, een plan dat erg moeizaam van de grond komt. Onbegrijpelijk, juist in deze tijd lijkt het ons van uitermate groot belang dat initiatieven vanuit kernen gestimuleerd moeten worden met een –ja,  tenzij..- in plaats van een –nee, maar…-

Woningbouw en inbreidingslocaties zijn speerpunten voor ons. Zeker in de kleine kernen waar de roep om woningbouw vooral voor starters groot is. Terecht. Want juist deze jonge mensen die in de kleine kernen willen wonen, bieden daarmee de sleutel tot leefbaarheid. Kinderen, scholen, verenigingen, winkels, kinderopvang, bibliotheken  zijn de spil in onze leefomgeving.

Wij willen geen bouwstop. Laten we initiatieven omarmen, laten we een gemeente zijn die faciliteert en in staat is plannen zorgvuldig, coöperatief en vlot te verwerken. Wij willen geen slaapdorpen, maar bruisende dorpen met pit en karakter.

Dat is ons Lingewaard!


U stemt toch ook LIJST 2 

Lokaal Belang Lingewaard: Actief, Betrokken en Correct

Margareth Bouwmeister 
Margareth Bouwmeister (3) 

© Leijser.nu