Column: De laatste raadsvergadering van deze raadsperiode

En wat kwam er in deze laatste raad veel voorbij; voor LBL twee belangrijke zaken.

Na jaren van bouwtekeningen, bezwaren, boze omwonenden, is er nu eindelijk een bestemming voor het braakliggende terrein aan de Weverstraat te Huissen. De lelijke lege plek, waar je vanaf de dijk op kijkt, wordt nu eindelijk opgevuld. En ook nog zonder enig bezwaar, mooi dat het ook zo kan.

De nieuwe marktverordening was voor LBL ook een belangrijk bespreekpunt. Werd tot nu toe een vergunning voor de marktkoopman voor onbetaalde tijd afgegeven, nu lag er een collegevoorstel dit te beperken tot slechts 5 jaar. Ook het overdragen van de marktvergunning aan bijvoorbeeld één van de kinderen wordt onmogelijk en dat terwijl markten het moeilijk hebben.
Daarom ons voorstel om het mogelijk te maken dat de vergunning voor onbepaalde tijd nog eenmaal kan worden overgedragen, alvorens terug te vallen op een vergunning voor bepaalde tijd. Ons voorstel werd breed gedragen. Ook steunden we de verlenging van 5 naar 10 jaar.

En als laatste waren we zeer verbaasd dat enkele partijen een motie van wantrouwen ook daadwerkelijk steunden. En dat nadat de wethouder zijn excuses had aangeboden. Wij kunnen niet anders dan concluderen dat dit pure verkiezingsretoriek was. Ook wij waren niet gelukkig met de uitspraak, maar de spijtbetuiging was meer dan voldoende.

Op naar 21 maart en op naar het stembureau, op naar lijst 1.

Dank voor uw vertrouwen in de afgelopen vier jaren.

LBL: Voor een sociaal en veilig Lingewaard
Column Gemeentenieuws 13-3-18

Fractie

Agenda

Partij

© Leijser.nu