Column: Economisch beleidsplan leidt tot discussie in Raad


Het college legde de gemeenteraad het economisch beleidsplan voor. Lingewaard kent veel verschillende economische sectoren en allemaal even belangrijk, immers werken in de eigen gemeente heeft om meerdere redenen een groot voordeel.

Toch blijft het goed te kijken waar onze gemeente zich in onderscheidt, de focus op drie sectoren: toerisme, transport en tuinbouw. 

Dat toerisme als speerpunt voor onze gemeente wordt aangemerkt, wordt zeker door Lokaal Belang Lingewaard omarmd. Immers onze mooie gemeente biedt heel veel kansen en mogelijkheden voor kortdurend of dagtoerisme. En dat geeft een hele positieve impuls aan de lokale economie. 

Van oudsher zijn er al veel transportbedrijven in Lingewaard. Vaak ontstaan vanuit de tuinbouw en woningbouw. Veel beton- en steentransporten gaan via onze gemeente het land in. 

Tot slot kiest het college om de tuinbouw als speerpunt aan te wijzen. De economische pijler sinds decennia. Een sector die het heel erg moeilijk heeft, maar langzaam uit de crisis kruipt. Waar tuinders steeds energie neutraler zorg willen dragen voor hun gewassen en waar veel jongeren hun vakantiegeld verdiend hebben. Een sector waar miljoenen, zelfs miljarden euro's in om gaan. Inwoners kopen steeds vaker levensmiddelen die dicht bij huis geteeld zijn en verkocht worden. Dus kansen volop om de tuinbouw een grote impuls en het vertrouwen te geven, zodat deze sector letterlijk en figuurlijk weer in bloei komt te staan.

Lokaal Belang Lingewaard
Actief, Betrokken en CorrectColumn Raadspagina Gemeentenieuws 14-3-16

© Leijser.nu