Declaratiegedrag College Lingewaard

Declaratiegedrag College Lingewaard


Declaratiegedrag college Lingewaard

Met verbijstering lazen wij in de Gelderlander van zaterdag 25 augustus.j.l., het artikel over het declaratiegedrag van het college in Lingewaard.

De bewuste `heidagen` zullen ongetwijfeld nodig zijn geweest. Voor een goede besluitvorming en samenwerking, wat ten goede komt aan onze inwoners en het bestuur van onze gemeente, waren deze investeringen naar wij hopen, van groot nut. Het was immers bekend dat er geïnvesteerd moest worden in een goede samenwerking tussen de collegeleden.

Wat ons vooral in het oog sprong waren de declaraties van wethouder Schut. Immers hij was toch degene die in de vorige periode hoog van de toren blies dat het toenmalig college onterecht had gedeclareerd. De verkiezingen van 2010 werden hierdoor gedomineerd. Na een heel duur onderzoek, geïnitieerd door diezelfde heer Schut, bleek dat allemaal bijzonder mee te vallen. Verbaasd waren wij dat wanneer je zo van de daken schreeuwt dat het college wel mag declareren, er ook zo iets als een moraal om de hoek komt kijken, blijkt de heer Schut nu zelf bij de top van declarerende wethouders te behoren.

Toch  had het ons niet hoeven verbazen, want de fractievoorzitter van diezelfde partij, heeft recent het allerduurste VNG-congres ooit bezocht. Een congres waar kranten en journaals bol van hebben gestaan vanwege de extra hoge kosten ivm het  100 jarig bestaan. Ieder raadslid mag één keer per raadsperiode naar zo´n congres, maar waarom  juist nu en ook nog naar het duurste ooit. Beide heren hebben te pas en te onpas geroepen dat de gemeentekas leeg is!

Moeten we nu eindigen met: ‘wie zonder zonde is werpe de eerste steen? of  met ‘boontje komt om zijn loontje? of met ‘hoogmoed komt voor de val?.

Nee, laat Lokaal Belang Lingewaard  wijs zijn, niets zeggen en slechts ons hoofd schudden.

Lokaal Belang Lingewaard Actief, Betrokken, Correct


Overzicht declaraties (bron website Gemeente Lingewaard)>>>

 Terug naar overzicht

© Leijser.nu