Feestelijke afsluiting Energy Battle

Feestelijke afsluiting Energy Battle

Op vrijdag 7 februari is in een bijeenkomst met een feestelijk tintje de energy-battle afgesloten.

De energy-battle is een wedstrijd tussen gemeenten, georganiseerd door het klimaatverbond, waarbij teams van inwoners, ambtenaren en politici strijden om de grootste energiebesparing op electra en gas. Door de energiewatcher, een apparaatje dat het realtime electra verbruik meet, werd elke deelnemer aangespoord de energievretende apparaten in huis in het vizier te krijgen. Maar ook deze te verminderen dan wel uit te schakelen.
De deelnemers waren allen zeer verrast over de grote besparingen die konden worden behaald, omgerekend in euro's liepen deze op tot zeker €25 tot €30 per maand. De gemeente Lingewaard werd in de totaal einduitslag uiteindelijk vierde, een mooie prestatie.

Wethouder Barth van Eeten benadrukte deze vrijdag dat de deelnemers niet alleen het milieu een dienst hebben bewezen, maar ook het sociale gezicht van de gemeente hebben versterkt en de saamhorigheid hebben vergroot. En dat straalt uit naar de mensen om ons heen in de gemeente.

Namens Lokaal Belang Lingewaard namen Sanne Buurman, Johan Sluiter en René Derksen deel. René bespaarde in een maand 35,9% op electra en werd daarmee winnaar, Sanne werd met de besparing op gas tweede.

energy battle

Foto: foto Mireat GendtTerug naar overzicht

© Leijser.nu