Jongerenraad brengt een bezoek aan Tweede Kamer

Jongerenraad brengt een bezoek aan Tweede Kamer

Woensdag 14 september jongstleden heeft een deel van de jongerenraad een bezoek gebracht aan Den Haag en specifiek aan de Tweede Kamer.

Het bezoek aan de Tweede Kamer stond in het teken van een vernieuwde doorstart van de jongerenraad van Lingewaard. In afgelopen periode heeft de jongerenraad een moeilijke tijd achter de rug. Mede door studies, andere belangstelling, het drukke scholierenleven, een gebrek aan succes (?) en een verloop van leden is het aantal actieve leden van de Jongerenraad terug gelopen. De raadsleden Sjoerd Wannet (D'66), Nick Hubers (B06), Frank Arbouw (GroenLinks) en René Derksen (Lokaal Belang Lingewaard) hebben samen met de voorzitter van de jongerenraad Liselotte Willems en plaatsvervangend raadsgriffier Ed Masselink de handen ineen geslagen om samen met de overgebleven jongeren een goede doorstart te maken.
Allen omschrijven de jongerenraad als een belangrijk orgaan binnen de Gemeente Lingewaard: jongeren mogen en moeten gehoord worden!

Op 14 september is de jongerenraad gastvrij ontvangen door fractiemedewerkers van GroenLinks. Door de drukke vergaderagenda was geen van de leden van de Groenlinks kamerfractie in staat de jongeren te ontvangen. Na een rondleiding door de Tweede Kamer met oa een bezoek aan de oude vergaderzaal van de Tweede kamer, is er een spoeddebat bijgewoond met als onderwerp Megastallen/bestuurlijke integriteit. Een spoeddebat met hoofdrollen voor Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) en de bewindspersonen Minister Donner en Staatssecretaris Bleker. Dit spoeddebat heeft geleid tot een kleiner debat op de trappen van de ridderzaal (zie foto) en op een terras voor de gebouwen van het Nederlandse machtscentrum. Het spoeddebat werd ontleed en ook de eigenheid van de politiek besproken, al met al een zeer interessante en geslaagde dag!

Ook de terugreis per trein leverde voldoende gespreksstof en voldoende vertrouwen in de doorstart van de Lingewaardse jongerenraad 2.0.Op de foto:

Pleun, Willem, Senja, Ed, Anouk, Jill, Frank en René

Terug naar overzicht

© Leijser.nu