Koninklijke onderscheiding Bud Joosten

Koninklijke onderscheiding Bud Joosten

Op vrijdag 27 april is raadslid voor Lokaal Belang Lingewaard Bud Joosten onderscheiden als Lid in de orde van Oranje Nassau.

De motivatie is als volgt omschreven (tekst team communicatie Gemeente Lingewaard):

 Johan Joosten beter bekend als Bud Joosten.
Bud was tussen 1974 en 2001 lid van de Supportersvereniging van Voetbalvereniging G.V.A.
De vele verdiensten van de heer Joosten in die periode van 26 jaar zijn heden ten dage nog steeds op het sportpark De Vijzel van voetbalvereniging G.V.A. te zien. Hij was, de grote animator van de bouw van de tribune en de omheining aan het hoofdveld.
Ook is hij vanaf 1968, dus al 43 jaar, lid van de Schutterij Gijsbrecht  van Aemstel van Doornenburg en Honderdmorgen. In 2005 - 2006 was hij schutterskoning en in 2008 - 2009 schutterskeizer. Al die jaren heeft hij zich als vrijwilliger ingezet bij de activiteiten tijdens de jaarlijkse kermis en overige festiviteiten georganiseerd door de schutterij. Vanwege zijn jarenlange inzet en bestuurlijke ervaring is hij onlangs benoemd tot Gildemeester
Bud Joosten werd in 1981 lid van Carnavalsvereniging De Riensplitsers uit Doornenburg. In 1984 en 1985 regeerde hij als Prins Bud uut de Zwarte Hof tijdens het carnaval over Doornenburg. Na deze regeerperiode trad hij als grootvorst toe tot de Raad van 11. Hij is inmiddels meer dan 25 jaar actief lid van deze raad en sinds 6 april 1994 voorzitter van carnavalsvereniging De Riensplitsers.

Politiek gezien werd hij in 1992 lid van de plaatselijke politieke partij AWG  en werd hij namens die partij raadslid in 1997van de gemeente Bemmel. Bij de herindeling in 2001 werd hij benoemd tot wethouder. Deze functie heeft hij tot begin 2010 uitgeoefend. Nog altijd maakt hij deel uit van de gemeenteraad.

Ook is hij sinds kort bestuurslid van de Stichting Ouderenwerk Doornenburg en bestuurslid van de Vrienden van Fort Pannerden. Hij is altijd erg begaan met de cultuur en historie van Doornenburg. Zo heeft hij er mede voor gezorgd dat oude kerkpaden in ere zijn hersteld en dat er een aanlegsteiger is gerealiseerd in het Pannerdensch Kanaal om zo Doornenburg nog meer op de toeristische kaart te zetten.


Bestuur, fractie en leden feliciteren Bud van harte met deze Koninklijke waardering.

(Foto: foto Mireat Gendt)Terug naar overzicht

© Leijser.nu