LBL neemt deel aan Energy Battle

LBL neemt deel aan Energy Battle

Van 6 januari tot 3 februari nemen drie leden van Lokaal Belang Lingewaard deel aan de Energy Battle. Samen met 7 andere deelnemers vormen zij het Politieke team van de Gemeente Lingewaard. Eerder hebben al twee teams uit Lingewaard deelgenomen, namelijk het team inwoners en ambtenaren. 

De energy battle is een energiebesparingswedstrijd tussen gemeenten. Gemeenten gaan met ieder 3 teams (ambtenaren, bewoners, raadsleden) de uitdaging aan om in drie rondes van 4 weken thuis zoveel mogelijk energie te besparen. Dit jaar organiseert Het Klimaatverbond voor de derde keer deze energiebespaarwedstrijd tussen gemeenten.

Omdat de besparing bij mensen thuis gebeurt, wordt het hele gezin betrokken bij de wedstrijd. De deelnemers ontvangen de energy wattcher, deze meet het energieverbruik (electra) gedurende de periode en geeft steeds het verbruik en de besparing in euro's weer. Op deze wijze is het dagelijkse verbruik goed te volgen en is af te lezen welke apparaten 'grootverbruikers' zijn. Ook het 'sluipverbruik' is goed in beeld te krijgen.

Zuinig omgaan met energie en het voorkomen van verspilling is ook voor Lokaal Belang Lingewaard een thema. Daarbij is vooral de bewustwording belangrijk en hoe kan dat beter dan door dit zelf te ervaren. Als hiermee op redelijk eenvoudige wijze besparingen zijn te realiseren in energieverbruik, maar zeker ook in kosten biedt dit kansen voor de verschillende huishoudens. Besparingen van enkele honderden euro's per jaar lijken haalbaar. We houden u in ieder geval op de hoogte!

Het politieke team bestaat uit leden van GroenLinks, de wethouders en de afvaardiging van LBL: Johan Sluiter (lijsttrekker en fractievoorzitter), René Derksen (raadslid) en Sanne Buurman (lid).


energy battle

(foto R. Derksen: Instructie vrijdag 3 januari)

Zij zullen hun ervaringen regelmatig op twitter delen:
Johan Sluiter: @JohanSluiter
René Derksen: @ReneDerksen
Sanne Buurman: @SanneBuurman
Ook via hashtag #energy_battle

Daarnaast zullen op facebook regelmatig berichten verschijnen, volg en vindt Lokaal Belang Lingewaard leuk!


Meer informatie vindt u:
- Klimaatverbond>>
- Gemeente Lingewaard>>
- TV Lingewaard Lokaal>> (Instructie en uitreiking energy wattcher 3-1-14)

 Terug naar overzicht

© Leijser.nu