VVD vervangt D66 bij coalitiebesprekingen

VVD vervangt D66 bij coalitiebesprekingen

VVD vervangt D66 bij coalitiebesprekingen Lingewaard.

Vanavond gaan de coalitiebesprekingen in de gemeente Lingewaard verder met een gezamenlijke bijeenkomst van de beoogde coalitiepartners. Inmiddels is duidelijk geworden dat de combinatie van lingewaard.NU en D66 in één coalitie toch geen gelukkige is. Om die reden schuift de VVD aan bij de bijeenkomst van vanavond en neemt D66 plaats in de wachtkamer.

Een van de onderwerpen die tijdens de bijeenkomst aan de orde komt, is het Politieke Testament van het zittende college van burgemeester en wethouders. Uiteraard bespreken partijen vanavond ook de belangrijkste punten van het toekomstig coalitieprogramma.

Na vanavond kan worden gestart met het opstellen van een coalitieprogramma. Daarna kan er gesproken worden over de samenstelling van het nieuwe college van burgemeester en wethouders. De onderhandelaars moeten het vervolgens eens worden over het inhoudelijke programma op hoofdlijnen en de kandidaat wethouders. De ambitie is om het nieuwe college te presenteren op donderdag 24 april 2014, de eerste formele raadsvergadering van de nieuwe gemeenteraad van Lingewaard.Terug naar overzicht

© Leijser.nu