Column: Groen licht voor grootse renovatie Stadhues

Donderdag 17 juni mag voor Huissen als een historische dag gezien worden. Die avond gaf de gemeenteraad groen licht voor een grote renovatie van het Stadhues in Huissen. 

Harmonische architecten heeft de gemeenteraad een goed plan voorgelegd. Maar ook meegenomen in de pracht van het gebouw en de wijze waarop het oude klooster in volle glorie hersteld gaat worden. Zowel de binnen- als de buitenzijde wordt gerestaureerd en oude elementen terug gebracht. Ook wordt de bijzondere binnentuin straks toegankelijk voor iedere Lingewaarder. Het ‘vernieuwde Stadhues’ zal ongetwijfeld een parel worden in de kom van Huissen.
 
Na de verbouwing komen als eerste de bewoners van Zorgcentrum Sancta Maria tijdelijk in het gebouw, tegelijkertijd verhuist de bibliotheek naar deze locatie. Wanneer de nieuwbouw van Sancta Maria klaar is, worden de tijdelijke zorgappartementen omgebouwd tot huur appartementen en wordt de gehele benedenverdieping ingericht als een Sociaal Cultureel Centrum.
 
Lokaal Belang Lingewaard heeft afgedwongen dat er nog steeds een mogelijkheid bestaat om het cultureel centrum uit te breiden. Voor Lokaal Belang is dit resultaat het hoogst haalbare compromis. Uiteraard hadden wij graag gezien dat het Stadhues volledig zou worden bemenst door allerlei verenigingen, stichtingen ed. Dit bleek echter een onhaalbare zaak. 

Na een aantal jaren zoeken, plannen, overleg en tekenen ligt er nu dan eindelijk een resultaat waar we met elkaar trots op mogen zijn.

Lokaal Belang Lingewaard
Actief, Betrokken en Correct


(Gemeentepagina Gemeentenieuws 22-6-15) 

© Leijser.nu