Column: Zwart beeld

Zwart beeld

Lingewaard Lokaal is niet meer. Na weken c.q. maanden is het doek gevallen.
Lokaal Belang Lingewaard vindt het zeer spijtig dat het zover is gekomen, want wij vinden dat een lokale tv-zender een prachtig medium is om de lokale bevolking, maar ook velen elders in Nederland op deze manier te informeren en/of te vermaken.
Kijk alleen al naar de mogelijkheid om onze gemeente op de kaart te zetten op het gebied van toerisme. “Gelderland levert je mooie streken” is een goed gekozen slogan van RBTKAN, die nauwe banden heeft met VVV Lingewaard.
De directeur van RBTKAN hield onlangs een indrukwekkende presentatie over het toerisme in Lingewaard en omstreken voor het college en de raadsleden. Hierbij bleek hoeveel potentie ons mooie Lingewaard heeft. Steeds meer vakantiegangers en dagtoeristen komen hier naar toe blijkt uit gestaafde cijfers. Daar had Lingewaard Lokaal een prima bijdrage aan kunnen leveren. Maar voorlopig hebben we zwart beeld op kanaal 629. Hopelijk niet te lang, want regeren is vooruitzien en het hoogseizoen 2015 is nabij.
De gemeenteraad heeft in de vragenronde tijdens de raadsvergadering het college verzocht om snel te achterhalen of de subsidiegelden door het bestuur van Lingewaard Lokaal juist besteed zijn en om de mogelijkheden te onderzoeken voor alternatieven. LBL zal dit natuurlijk volgen.
Op onze eigen wijze: Actief, Betrokken en Correct.

Lokaal Belang Lingewaard
Actief, betrokken en Correct 


Column gemeentepagina Gemeentenieuws 8-12-14 

© Leijser.nu