Een gokhal in Lingewaard?

Een gokhal in Lingewaard?

Met grote verbazing zagen wij wederom het voorstel van B06-L2000, het mogelijk maken van een multifunctioneel uitgaanscentrum (MUC), op de politieke agenda verschijnen. 

Een dergelijk centrum, vooral voor de jeugd, is een prima idee. Lokaal Belang heeft dit ook in haar verkiezingsprogramma staan. Maar in dit voorstel gaat het niet om een uitgaansgelegenheid voor de jeugd alleen, nee het gaat hier vooral om het mogelijk maken van een gokhal. Eén gebouw met aan de ene zijde de ingang van een discotheek (uitgaanscentrum voor oa jongeren onder de 18) en direct om de hoek de ingang van een gokhal met speelautomaten!

Lokaal Belang Lingewaard is hier duidelijk over: NEE! 

Wij hebben ons oor goed te luisteren gelegd bij onze inwoners. Net als velen, zijn ook wij van mening dat een gokhal niet past in onze mooie plattelandsgemeente. En een gokhal in combinatie met een uitgaansgelegenheid voor jongeren is wat ons betreft helemaal uit den boze. Ook de WMO-adviesraad (een onafhankelijk adviesorgaan voor Lingewaard) adviseert negatief en wijst deze combinatie volledig van de hand.

Wij vragen ons oprecht af wat B06-L2000 bezielt om nogmaals met dit voorstel te komen? Het is slechts een paar maanden geleden dat dit onderwerp in ruime meerderheid van stemmen naar de prullenbak is verwezen.

Wij waren, zijn en blijven duidelijk. Bij een uitgaansgelegenheid voor de jeugd past geen gokhal. En een gokhal past niet in Lingewaard. 

Een uitgaanscentrum voor jeugd, in combinatie met zo’n gokhal is voor ons echt ONBESPREEKBAAR.


Lokaal Belang Lingewaard: Actief, Betrokken en CorrectTerug naar overzicht

© Leijser.nu