Lokaal Belang neemt deel aan Energy Battle

Lokaal Belang neemt deel aan Energy Battle


Drie leden van Lokaal Belang Lingewaard, te weten fractievoorzitter en lijsttrekker Johan Sluiter, raadslid René Derksen en Sanne Buurman
vormen samen met vier leden van Groen Links (onder meer fractievoorzitter Lianne Duiven en raadslid Frank Arbouw) en de drie wethouders (Barth van Eeten, Kees Telder en Louis Dolmans) het politieke team in Lingewaard. 

De Energy Battle is een energiebesparingswedstrijd tussen gemeenten. Gemeenten gaan met ieder 3 teams (ambtenaren, bewoners, raadsleden, en anderen) de uitdaging aan om in drie rondes van 4 weken thuis zoveel mogelijk energie besparen. Dit jaar organiseert Het Klimaatverbond voor de derde keer deze energiebespaarwedstrijd tussen gemeenten.

Dit politieke team is het derde team dat namens de gemeente Lingewaard meedoet aan de Energy Battle. Het eerste team bestond uit medewerkers, die hebben 12,3 % energie bespaard in vier weken tijd. Het tweede team bestond uit inwoners gelinkt aan Lingewaard Energie en zij lijken 17,8% te hebben bespaard. Hun exacte percentage besparing is nog niet bekend, maar het lijkt dat van het eerste team te overtreffen.

Als gemeente strijden we tegen negen andere gemeenten, Lingewaard staat momenteel onder het midden van de lijst. Tijd voor een laatste klapper met het derde team.

De Energy Battle voor dit derde Lingewaardse team start op 6 januari en loopt tot 3 februari. Meedoen is niet ingewikkeld, de mensen die al hebben meegedaan zijn erg enthousiast. Het maakt ze echt bewust van hun verbruik. Verschillende malen hoorden we bijvoorbeeld dat mensen zo verbaasd waren dat er nog behoorlijk wat (sluip)verbruik is als ze naar bed gingen en dachten dat alle apparaten uit waren. Of dat het hele gezin meedeed en echt fanatiek werd! 


Meer informatie op vindt u op:
www.lingewaard.nl>>
♦ www.klimaatverbondenergybattle.nl 

Ook kunt u de energybattle van de LBL-deelnemers volgen op facebook en twitter: hashtag #energy_battle
- Facebook:
> Lokaal Belang Lingewaard

- Twitter:
> Lokaal Belang Lingewaard: @LBLingewaard 

> Johan Sluiter: @JohanSluiter
> René Derksen: @ReneDerksen
> SanneBuurman: @SanneBuurman
 
 Terug naar overzicht

© Leijser.nu